Leer toekomsten verkennen in de masterclass Futuring

02-02-2021 433 keer bekeken

Hoe kun je in tijden van transitie toch de juiste strategische keuzes maken en de goede dingen doen? Hoe draag je op een effectieve manier en met impact bij aan deze transities? De masterclass Futuring geeft handvatten om verre en nabije toekomsten te beschrijven en verbeelden.

Futuring geeft handvatten om verre en nabije toekomsten te beschrijven en verbeelden. Daarmee ontstaat de dialoog in en om je organisatie over mogelijke, wenselijke en waarschijnlijke toekomsten. Dat vormt de basis waarop je in het hier en nu goede strategische keuzes kunt maken.

Samen met het lectoraat Co-Design en organisatie PerfectStorm biedt het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities deze masterclass aan vanuit het programma Transitieprocessen.

In dit traject van acht weken ga je aan de slag gaat met actuele benaderingen van futuring die gaan over het adresseren van – en bijdragen aan uitdagingen van de toekomst. 

Binnen deze acht weken ga je in drie verdiepende sessies in op:

- Futures Thinking – Terugkijken om vooruit te kijken (vrijdag 12 februari)
- Probing the Future – Toekomsten verbeelden en ervaren (vrijdag 5 maart)
- Transition design – Strategisch handelen in onzekerheid (vrijdag 26 maart)

Elke bijeenkomst start met een introductie door een expert uit de beroepspraktijk, die vanuit concrete en realistische voorbeelden laten zien hoe zij verschillende vormen van futuring inzetten in complexe omgevingen. 

Onder begeleiding van Lectoraat Co-Design (Hogeschool Utrecht) en PerfectStorm werk je vervolgens aan een concrete casus. De bijeenkomsten zijn een mix van theorie en praktijk en hebben een dynamisch karakter.

Wil je meer weten over de Masterclass, kijk dan op de website.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Mooij

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen