Seminar Circulair Werkspoorkwartier

28-01-2021 348 keer bekeken

Tijdens de 'Week van de Circulaire Economie 2021' vindt op 5 februari het online seminar plaats over de circulaire lessen van het Werkspoorkwartier. Je ontdekt welke kennis er is ontwikkeld over circulair bouwen en ondernemen.

Ben jij als onderzoeker of ontwikkelaar betrokken bij circulaire bouw- en gebiedsprojecten? We nemen je mee op virtuele excursie door het gebied en vertellen je in dit online seminar over de lessen die uit circulair bouwen en circulair ondernemen in Werkspoorkwartier zijn getrokken. Verschillende experts delen kennis over het inventariseren van circulariteit van bedrijfsgebouwen in het gebied, het creatief en circulair renoveren van de Werkspoorhallen en de circulariteit van de gebiedsontwikkeling. Een van die experts is senior onderzoeker en docent Evert-Jan Velzing van de Hogeschool Utrecht. 

Het Utrechtse bedrijventerrein Werkspoorkwartier is in de afgelopen vijf jaren ontwikkeld tot creatief, circulair maakgebied. Hier werkten diverse bedrijven uit de omgeving aan mee. De transformatie ging niet zonder slag of stoot, maar wel met succes: Werkspoorkwartier werd een nationaal icoon voor circulaire gebiedsontwikkeling.

Het seminar is georganiseerd door Utrecht Sustainability Institute, Hogeschool Utrecht, HKU en Universiteit Utrecht. Het vindt online plaats van 14:30 – 16:30 vanuit Het Hof van Cartesius, de Utrechtse hub tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Benieuwd naar het programma? Kijk dan op de website van het Werkspoorkwartier

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Evert-Jan Velzing

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen