Eindpresentaties Minor Smart Sustainable Cities

28-01-2021 442 keer bekeken

Studenten van de Minor Smart Sustainable Cities hebben hun concepten opgeleverd voor de verduurzaming van de stedelijke omgeving. Op 28 januari presenteerden vijf groepen hun eindresultaten voor de ‘Sustainability Challenge’.

Zij hebben de afgelopen 10 weken slimme, creatieve en duurzame oplossingen ontworpen voor verschillende uitdagingen in de stedelijke omgeving. De opgaven waren divers. 
De eerste groep heeft meegedaan aan de 'RABO Energy Challenge', waarin de vraag centraal stond hoe woningeigenaren in de wijk Tuindorp ‘verleid’ kunnen worden hun huis te verduurzamen.
De tweede groep heeft samen met studenten van de Manchester Metropolitan University in opdracht van SUEZ gewerkt aan het ontwerp van zogenaamde ‘re-use hubs’, waardoor de circulaire economie een enorme boost kan krijgen.
De derde groep heeft bestudeerd wat de ervaringen zijn met elektrische bussen in de regio Utrecht. En hoe efficiënt elektrisch rijden verder kan worden gestimuleerd.
De vierde groep heeft een vergelijkend onderzoek voor elektrische bussen gedaan naar verschillende tools en instrumenten die de duurzaamheid van een gebied of woonwijk in kaart brengen.
De laatste groep heeft onderzoek gedaan naar de vraag hoe rustige binnenplaatsen in een drukke stedelijke omgeving het best kunnen worden vormgegeven.

De minor is het resultaat van het CARPE / ERASMUS+ project ESSENCE. Vanuit de Hogeschool Utrecht zijn docenten van verschillende instituten betrokken, zoals Instituut voor Design & Engineering en het Instituut voor ICT. Ook diverse buitenlandse docentonderzoekers uit Finland, Duitsland en het Verenigd Koningrijk dragen bij aan het programma.

Wil je meer weten, of mee doen als student, docent of opdrachtgever, neem dan contact op met Martijn Rietbergen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen