Verhuizing en blog Celcius-huis

28-01-2021 490 keer bekeken

Er zijn volop ontwikkelingen rondom het Celcius-huis. Op vrijdag 15 januari is het Celcius-huis succesvol van Zwolle naar de nieuwe locatie in Amersfoort vervoerd. Eerder deze maand werd er al een blog geschreven door een van de partners over hoe zij dit project hebben ervaren.

De verhuizing

Al vroeg in de ochtend, om half 8, stond de vervoerder van het huis op de bouw, om deze om 10 uur definitief te verlaten. Door de grootte van het huis moest het een speciale route volgen. Viaducten en andere obstakels werden ontweken om het veilig te kunnen vervoeren. Om 12 uur maakte de mega-trailer met het 26-tons-huis de laatste krappe bochten. Uiteindelijk is het aangemeerd op een tijdelijke locatie vlakbij het station Amersfoort Schothorst. Het wachten is nu op de vergunning om het huis uiteindelijk op zijn definitieve locatie neer te zetten. Dit zal op een steenworp afstand zijn van station Schothorst in de transitiewijk “de Hoef”.

De blog

Begin januari schreef Harold van Faassen van Schneider Electric, een van de partners van het project, een blog over de inzichten die de studenten hebben opgedaan tijdens het ontwerpen en bouwen van een duurzame woning voor de Solar Decathlon Build Challenge. Hij vindt het mooi om te zien hoe deze studenten het duurzame woningbouwconcept hebben neergezet en kijkt ernaar uit om samen met hen en de Hogeschool Utrecht vooruitgang te boeken.

Bekijk hier de gehele blog. 

Voor meer informatie over de verhuizing kunt u contact opnemen met Joost Jongen.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen