Eerste waterstoftankstation in de regio Utrecht

05-01-2021

Hogeschool Utrecht onderzoekt effectiviteit en schaalbaarheid van de waterstoftankstation op Lage Weide. Ruben Vrijhoef, verbonden aan het lectoraat Building Future Cities, is een van de initiatiefnemers. De subsidie vanuit de regeling Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is toegekend.

Het gaat om een zelfvoorzienend tankstation waar door middel van een electrolyser straks lokaal groene waterstof wordt geproduceerd met groene stroom. Het tankstation is een gezamenlijk initiatief van onderzoekers van Hogeschool Utrecht en een groep ondernemers. De subsidie van €848.000 is door het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Utrecht toegekend. 

De initiatiefnemers in Utrecht en omgeving nemen deel in een holding ‘H2 Pioniers’ en worden samen eigenaar van het waterstoftankstation en de electrolyser. Inmiddels is een vergunningstraject gestart. En worden er diverse onderzoeken uitgevoerd. De verwachting is dat de electrolyser en het waterstoftankstation op bedrijventerrein Lage Weide eind 2021 of uiterlijk begin 2022 in gebruik worden genomen.

Bekijk hier het hele artikel. 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen