Circulair en energiepositief bouwen

26-11-2020 689 keer bekeken

Bij het Centre of Expertise SSC worden onder de noemer Energieneutrale Gebieden en Circulair Leven de initiatieven van de Hogeschool Utrecht bij elkaar geplaatst. Als inspirerende lector en expert laat Mieke Oostra zien hoe maatschappelijke uitdagingen in de stad concreet worden.

Het lectoraat van Mieke is Nieuwe Energie In De Stad, maar zij is ook trekker van Energieneutrale Gebieden en Circulair Leven. Ze heeft bijgedragen aan de uitgave “Circulaire Gebouwen”.

De maatschappelijke uitdaging waar we voor staan is de omslag naar een duurzame en gezonde stedelijke omgeving, met een gezond binnen en buitenmilieu, energieneutraal en met hoogwaardig hergebruik van grondstoffen. Daarvoor zijn toekomstbestendige woningen nodig in een leefomgeving van hoge kwaliteit. We moeten daarom niet werken aan oplossingen die minder schade berokkenen maar juist aan oplossingen die waarde toevoegen. Deze transities vragen om professionals die in staat zijn om oplossingen voor de uitdagingen van deze tijdvorm te geven en uit te voeren. Mieke Oostra richt zich daarbij op slimme producten en diensten die daarbij helpen, zoals warmtepompen in gevels geïntegreerd, op concepten van industrieel renoveren, waarbij de duurzaamheid in de keten van groot belang is en op circulair en energiepositief bouwen in energie neutrale en circulaire wijken en gebieden.

Als expert heeft zij bijgedragen aan de totstandkoming van het boekje dat is uitgegeven door het transitieteam circulariteit in opdracht van RVO Nederland, september 2020. 

Bekijk hier de PDF.

https://circulairebouweconomie.nl/wp-content/uploads/2020/09/Circulair-Bouwen-Digitale-Versie-Def.pdf

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen