HU Innovatietrainee programma

26-11-2020 800 keer bekeken

Zo’n tweehonderd HBO-studenten kunnen begin volgend jaar aan de slag als ‘innovatietrainee’ in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Zij gaan samenwerken om het innovatief vermogen van het MKB te vergroten. Hiermee haalt het MKB 'high potentials' in huis en verstevigt het HBO met hen de banden.

Het gaat in eerste instantie om een pilot, waaraan dertien Hogescholen meedoen, waaronder Hogeschool Utrecht (HU). Ze zoeken in hun regio bedrijven die een innovatietrainee kunnen plaatsen en die een innovatievraag hebben die past bij één van de HU lectoraten/onderzoeksgroepen. Na goedkeuring van hun onderzoeksplannen gaan de eerste beoogde trainees begin februari 2021 van start. Ze beginnen met een onderzoeksstage van een half jaar. Als het klikt met de trainee komt die een jaar lang in dienst en werkt daar, naast andere werkzaamheden, door aan het onderzoek en/of de implementatie daarvan. Lectoren en onderzoekers van Hogescholen zorgen voor begeleiding.

De Hogeschool zorgt voor de begeleiding van de groep van ten hoogste 15 trainees. De HU zet daarbij in op de vier programmalijnen van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities die de pilot namens de HU organiseert. Dit zijn ‘Energieneutrale en Circulaire Gebieden’, ‘Gezonde Gebieden Gezond Gebouwd’, ‘Smart Urban Mobility’ en ‘Transitieprocessen’. Aan de pilot werken zeven lectoraten van de HU mee. Regieorgaan SIA, onderdeel van onderzoek financier NWO, beoordeelt de plannen en maakt de pilot mogelijk.

Geïnteresseerd in het filmpje van het Ministerie van Economischie Zaken en Klimaat? Bekijk dat dan hier.  

Wilt u uw belangstelling kenbaar maken voor dit traject, of wilt u meer informatie? Kijk dan op deze pagina.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen