Hogeschool Utrecht in het nieuwe TROEF Consortium

29-10-2020 736 keer bekeken

De Hogeschool Utrecht (HU) neemt deel aan het nieuwe consortium “TROEF”. TROEF is een samenwerking van tien toonaangevende Nederlandse bedrijven en instellingen.

TROEF wil de gebruiker een actieve bijdrage laten leveren aan het energiesysteem en meer laten profiteren van verduurzaming. Centraal in deze doelstelling staan het optimaal benutten van energie in een gezond gebouw, het aantoonbaar maken van de herkomst van energie en het verlagen van de barrières voor gebruikers om te profiteren van het delen van energie. Het consortium wil de energietransitie versnellen door een nieuw gelaagd internet-based energie-ecosysteem te ontwikkelen. In dit energie-ecosysteem wordt duurzaam opgewekte energie optimaal en transparant uitgewisseld tussen gebouwen, gebieden en mobiliteit, met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot als gevolg. De HU richt zich in het project met name op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, de customer journey en onderzoek naar de energie-efficiëntie verbetering en CO2-emissiereductie door het energie-ecosysteem. 

TROEF heeft bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een MOOI-subsidie (Gebouwde omgeving Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) aangevraagd. TROEF wordt gevormd door AMBAM, Entrnce International Holding, KPN, OrangeNXT, Stedin Netbeheer, Stichting HU, NEN, Technische Universiteit Eindhoven en Tymlez.

Meer informatie is op te vragen bij martijn.rietbergen@hu.nl

Zie ook het persbericht van BAM

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen