Sustainable Campus Challenge 5-8 oktober 2020

28-09-2020 900 keer bekeken

Het Utrecht Science Park is een dynamische omgeving waar wonen, werken, leren, zorgen en onderzoeken samenkomen, een echte kennishub. Het is echter ook een van de drukste plekken van de regio Utrecht die zich nog steeds verder ontwikkelt en groeit.

De vraag voor de toekomst is, hoe we dat op een zo duurzame en leefbare manier mogelijk kunnen doen. De challenge wordt georganiseerd door de Utrecht Challenge Alliantie in samenwerking met: Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Gemeente Utrecht, TNO, RIVM, SSH, Provincie Utrecht, programma Goed op Weg, ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Suez en Renewi.

Meer dan 100 studenten van Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en ROC Midden Nederland verkennen gedurende deze week de toekomst van het Utrecht Science Park en gaan op zoek naar oplossingen die bijdragen aan een duurzamer science park. 

Tijdens de Sustainable Campus Challenge gaan studenten op zoek naar oplossingen aan de hand van vier thema’s:

•            Duurzame mobiliteit: Hoe kunnen we het Utrecht Science Park duurzaam bereikbaar houden?
•            Duurzame energie: hoe komen we tot een energiezuinig, CO2-neutraal sience park?
•            Leefbaarheid: hoe geven we verder vorm aan een gezonde campus?
•            Circulariteit: hoe kunnen we er een zero-waste campus maken?

Met deze challenge worden experts, gebruikers en bewoners van het Utrecht Science Park uitgedaagd om oplossingen te ontwerpen voor een meer duurzame en leefbare regio.  

De challenge vindt plaats van 5-8 oktober en zal deels op locatie en deels online plaatsvinden. De uitkomsten worden door vertegenwoordiging van de samenwerkingspartners beoordeelt in een jury. De beste concepten voor een duurzaam science park worden gepresenteerd tijdens het online congres Dag van de Duurzaamheid, georganiseerd door Hogeschool Utrecht op donderdag 8 oktober. De winnaar wordt daar bekend gemaakt door wethouder Lot van Hooijdonk. Als u wilt weten wie er wint, kunt u zich aanmelden voor de Dag van de Duurzaamheid via de volgende link: https://husite.nl/dagvandeduurzaamheid/.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lenneke Kok

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen