Integrale Nul-op-de-Meter renovatie van VVE hoogbouw, Happy Balance consortium

28-09-2020 771 keer bekeken

Op 21 oktober 2020 van 12:00 - 13:00 zal de webinar 'Happy Balance' plaatsvinden. Lees in dit artikel meer over de inhoud van het webinar.

Nul op de Meter (NoM)-renovaties voor appartementencomplexen met particuliere eigenaargebruikers zijn ingewikkeld, vanwege de VvE-structuur en het relatief geringe dakoppervlak in verhouding tot het totale vloeroppervlak van de woningen. De na isolatie overblijvende energievraag zal nooit alleen met PV op het dak kunnen worden opgewekt. Het Happy Balance consortium heeft in het kader van TKI-Urban Energy een Nul-op-de-Meter-renovatieconcept ontwikkeld waarbij in bestaande woningen lagetemperatuurverwarming (ltv) kan worden toegepast. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de bestaande cv-leidingen, door middel van een BIPVrenovatiegevel (building integrated photo voltaics), warmtepomp en JAGAconvectoren. 

Het consortium wil dit concept doorontwikkelen, industrialiseren en opschalen. Seinenergie heeft een aanpak ontwikkeld om VvE-besturen en de algemene ledenvergaderingen te bewegen om te investeren in NoM-renovaties. Enkele VvE’s gaan dit concept toepassen. Het Happy Balance consortium werkt op dit moment aan de verbeteringen van het concept, de technische componenten, de montagestromen tijdens de bouw en de opschaling met de bijbehorende kostenreductie. Hierdoor kan een efficiëntieslag gemaakt worden waardoor de betaalbaarheid van het concept toeneemt. Happy Balance werkt in dit project samen met onder andere TNO, Hogeschool Utrecht, Saint-Gobain Solutions, JAGA, Dutch Heat Pump Solutions, Seinenergie en VvE Verdiweg.

Interesse in het bijwonen van het webinar? Meld u dan aan!

Voor meer informatie over de inhoud kunt u contact opnemen met Evelien Heijmans. Voor meer informatie over het aanmelden kunt u contact opnemen met Niels Glerum

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen