Studenten werken aan projecten omtrent de recycling van plastic

28-09-2020 565 keer bekeken

Vanuit het onderzoeksproject TRANSFORM-CE zijn er verschillende studenten projecten gestart die onderzoek doen naar de recycling van plastics. Zo wordt er een plastic recycling machine gebouwd, vinden er testen met 3D-printen plaats en wordt er een marktverkenning gedaan m.b.t. dit onderwerp.

TRANSFORM-CE is een internationaal onderzoeksproject dat onderzoek doet naar de toepassingen van gerecycled plastic. Vanuit dit onderzoek zijn er vijf verschillende studenten groepen van de Hogeschool Utrecht (HU) ingezet, die zich elk op een ander aspect focussen. In samenwerking met de Green Office wordt er een plastic recycling machine gebouwd door derdejaars studenten van Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde en Electrotechniek. Het doel van de machine is om plastic afval van de HU en Universiteit Utrecht (UU) om te zetten in bruikbare producten. Een andere route die wordt onderzocht binnen TRANSFORM-CE is om gerecycled plastic te gebruiken als materiaal voor 3D-printen. Derdejaars studenten Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde gaan hiervoor testen uitvoeren met het 3D-printen van producten uit gerecycled plastic, in samenwerking met Protospace. Een groep derdejaars studenten Technische Bedrijfskunde zijn vervolgens ingezet om een martkverkenning te doen m.b.t. de toepassing van gerecycled plastic in producten. Hierbij onderzoeken zij onder andere hoe de huidige markt van gerecycled plastic eruitziet, wat er mogelijk is met dit materiaal en wat de behoeftes van afnemers zijn. Verder zullen drie studenten van de minor Process Development in the Chemical Industry (ILC) onderzoek doen naar het effect van recycling van plastics op de eigenschappen van het materiaal. Ze zullen met name focussen op de chemische eigenschappen en de verwerkbaarheid van plastic na meerdere keren recyclen. Tenslotte zijn er twee afstudeerders van Creative Business aan de slag gegaan met het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor de recycling van single-use plastics (SUP’s). Zo focussen zij zich op het stimuleren van afvalscheiding door medewerkers, en communicatie en kennisdeling van duurzame oplossingen. 

Voor meer informatie over TRANSFORM-CE en de studenten projecten kunt u contact opnemen met Malou van der Vegt

Het Interreg North West Europe-programma, onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), steunt het project.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen