Aansprekende webinar CoE SSC HU Summer School

02-09-2020 708 keer bekeken

Eind augustus is er voor (Internationale) studenten die zich hadden aangemeld voor de Utrecht Summer School 2020 een alternatief geboden in de vorm van een interactieve webinar over het concept “Smart Sustainable Cities”. Martijn Rietbergen, Onderzoeker en Hogeschool Docent, gaf het webinar.

Het idee van het webinar was iets aanbieden aan (Internationale) studenten rondom actuele thema’s als de business effecten van Covid-19 en ook inhoudelijke ontwikkelingen, zoals Internet Of Things, Artificial Intelligence, transformatie of sustainability transformation from a systemic perspective. Er is een leuk, aansprekend en populaire thema gekozen als visitekaartje van de Hogeschool Utrecht: Smart Sustainable Cities.

De webinar ging in op de volgende vragen: waarom staat het thema Smart Sustainable Cities zo hoog op de agenda? Hoe definieer je nu een Smart Sustainable City? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen in de stad? Welke strategieën kun je volgen om steden te verduurzamen op een slimme manier? En welke kritiek is er op de slimme duurzame stad?

Tientallen studenten en geïnteresseerden hadden zich aangemeld en hebben meer inzicht kunnen krijgen in de huidige ontwikkelingen rondom dit thema en de kennis van de Hogeschool Utrecht daarin. Een groot succes! 

Geïnteresseerd in meer informatie over het webinar of wilt u de slides ontvangen? Neem dan contact op met Martijn Rietbergen.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen