Dat was 2019: we kijken nog even terug

30-06-2020 556 keer bekeken

Afgelopen maand kwamen de jaarbeelden over 2019 uit, wat hebben we veel samen opgepakt! Het COE Smart Sustainable Cities is verbonden met het HU praktijkgericht onderzoek en aan de HU inzet voor duurzaamheid. Over praktijkgericht onderzoek zijn vier jaarbeelden verschenen.

Voor het CoE was het leidende thema Gezond & Duurzaam leven. Het jaarbeeld duurzaamheid laat zien hoe de HU zich inzet voor de SDG’s. Met name SDG 11, ‘Duurzame Steden en Gemeenschappen’ springt er dan natuurlijk uit. In de jaarbeelden Gezond en Duurzaam Leven en in Duurzaamheid staan veel activiteiten omschreven van het COE Smart Sustainable Cities.

Met praktijkgericht onderzoek draagt Hogeschool Utrecht bij aan oplossingen voor uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. De onderwerpen worden vaak aangedragen door onze partners uit de beroepspraktijk. In vier jaarbeelden blikt de HU terug op het onderzoek in 2019 en de impact ervan. Het betreft vier domeinen, verschillende perspectieven waar vanuit de HU naar praktijkgericht onderzoek kijkt: Leren & Innoveren, Digital Business & Media, Sociale Innovatie en Gezond & Duurzaam Leven. Het COE Smart Sustainable Cities is met name actief in Gezond & Duurzaam Leven, maar verzet ook werk in de andere domeinen.  In onderstaande link vindt u alle vier de jaarbeelden: 

Praktijkgericht onderzoek bij HU 

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de HU, waar elke dag  zo’n 35.000 studenten en 3.500 medewerkers werken en leren gericht op een duurzame toekomst. Vanuit het onderwijs en onderzoek, maar ook bij de diensten en met ons professioneel handelen, wil de HU impact hebben op de kwaliteit van samenleven in de stedelijke omgeving. De grote opgaven in een snel veranderende wereld zijn complex en vragen om een slimme, interdisciplinaire en creatieve aanpak. De HU laat zich inspireren door de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, de mondiale agenda 2030 waar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) uit zijn voortgekomen. In het jaarverslag van de HU staan kort en bondig de resultaten vermeld op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid.

Duurzaam.hu.nl Jaaroverzicht 2019

Voor meer informatie over de jaarbeelden van 2019, kunt u contact opnemen met Erlijn Eweg

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen