Succesvolle workshop over het gebruik van afvalplastic in producten

30-06-2020 559 keer bekeken

Vanuit het onderzoeksproject TRANSFORM-CE organiseerde de HU begin juni een eerste workshop ‘Afvalplastic als grondstof’. Met dank aan deze workshop zijn veel nieuwe inzichten verkregen. Bekijk hier wat er allemaal is besproken rondom dit thema.

Er zijn veel nieuwe inzichten verkregen met betrekking tot de barrières en drivers voor het gebruik van afvalplastic in nieuwe producten, en de behoeftes en benodigdheden om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Wat is er nodig om afvalplastic te gebruiken in productieprocessen? Op welke manier kunnen bedrijven hun bedrijfsmodel aanpassen? Dit zijn vragen die in deze workshop naar boven komen.

TRANSFORM-CE is een internationaal onderzoeksproject dat onderzoek doet naar de toepassingen van afvalplastic. De HU is project partner, samen met 36 andere partners. Het uiteindelijke doel is bedrijven te kunnen ondersteunen in het gebruik van plastic recyclaat in hun productieproces. Om meer inzicht te krijgen in het gebruik van afvalplastic in producten, organiseerde de HU een online workshop. Soortgelijke workshops worden georganiseerd in de drie andere regio’s (België, Duitsland en Engeland) aangesloten bij het project TRANSFORM-CE.

De online workshop georganiseerd door de HU vond begin juni plaats, met als doel de behoeftes en vereisten van bedrijven, met betrekking tot het gebruik van gerecycled plastic, in kaart te brengen. Met 20 enthousiaste deelnemers is er veel input gegeven voor de opname van gerecycled plastic in nieuwe producten. Een online canvas is gebruikt als visualisatie tool om de verschillende barrières, drivers en behoeftes in kaart te brengen voor verschillende punten in de plastic keten (zie de afbeelding voor een impressie). De deelname van veel verschillende bedrijven heeft voor nieuwe en interessante inzichten gezorgd. Dit geeft dan ook aanleiding om later dit jaar nog een tweede workshop vanuit de HU te organiseren.

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de volgende workshop? Of wilt u meer weten over het project? Neem dan contact op met Malou van der Vegt.

Het Interreg North West Europe-programma, onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), steunt het project.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen