HU organiseert workshop over het gebruik van afvalplastic in producten

27-05-2020 599 keer bekeken

Vanuit het onderzoeksproject TRANSFORM-CE organiseert de HU in juni een workshop ‘Afvalplastic als grondstof’. Wat is er nodig om afvalplastic te gebruiken in productieprocessen? Op welke manier kunnen bedrijven hun bedrijfsmodel aanpassen? Dit zijn vragen die in deze workshop naar boven komen.

Plastics voor eenmalig gebruik veroorzaken een enorme vervuiling van onze leefomgeving. Momenteel worden plastic producten op zijn best gerecycled tot andere producten van mindere kwaliteit, voordat ze uiteindelijk afval worden. Er is geen circulair recyclingmodel. Het Europese project TRANSFORM-CE wil hier verandering aan brengen door plastic hoogwaardig te recyclen. Op deze manier behoudt plastic zijn waarde en komt in een cyclus van hergebruik terecht.

TRANSFORM-CE is een internationaal onderzoeksproject dat onderzoek doet naar de toepassingen van afvalplastic. De HU is project partner, samen met 36 andere partners. Het uiteindelijke doel is bedrijven te kunnen ondersteunen in het gebruiken van plastic recyclaat in hun productieproces. Om meer inzicht te krijgen in het gebruik van afvalplastic in producten, organiseert de HU in juni een online workshop in samenwerking met verschillende productie bedrijven. Enkele onderwerpen die aanbod komen zijn: de technische mogelijkheden voor het gebruik van afvalplastic, succesvolle toepassingen van bedrijven, en de behoeftes van bedrijven, ontwerpers en klanten om recyclaat te gebruiken in producten. Het delen van kennis en ervaringen, en het verstevigen van het netwerk biedt vele kansen in de transitie richting een circulaire economie.

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de workshop? Of wilt u meer weten over het project? Neem dan contact op met Malou van der Vegt

Het Interreg North West Europe-programma, onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), steunt het project.

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen