Ontwikkel-BV Jebber slaat handen in één met Wonen3.0 voor nieuw studentgebouw High Five

27-05-2020

Afgelopen week hebben ontwikkel-BV Jebber en Wonen 3.0 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zij gaan de komende drie jaar studenten van de HU de gelegenheid geven om mee te werken aan het ontwerp en de bouw van het geplande studentgebouw High Five op het Utrechts Science Park.

Studenten van alle opleidingen kunnen ieder semester mee doen aan deze challenge waar steeds een specifiek thema centraal staat. De beste ideeën/innovaties worden door Jebber daadwerkelijk mee genomen in de ontwikkeling van High Five. 

High Five moet woonruimte gaan bieden aan zo’n 850 studenten. Het gebouw moet inspirerend zijn en voorzien van slimme technologie waardoor het gebouw veilig, hygiënisch, gezond, duurzaam, energiezuinig is. Een baken op het Utrecht Science Park, dat mensen uitnodigt elkaar te vinden en waar het geweldig wonen is. Via de overeenkomst met Wonen 3.0 hoopt Jebber veel studenten uit te kunnen dagen om met hun innovatieve en frisse blik het te verschil maken en het ontwerp van High Five naar een ander niveau te trekken.  Jebber ontwikkelt dit gebouw in opdracht van Stichting Studenten Huisvesting Utrecht (SSH).

Momenteel draait de eerste Wonen 3.0/Jebber challenge “Van schapenwei tot ultiem studentgebouw” al, waarin zo’n kleine 200 studenten een vrije opdracht hebben om out of the box-concepten voor High Five te bedenken. Komend collegejaar staan weer twee challenges voor Jebber op het programma, waarbij in het eerste semester het thema ‘Slimme inrichting van de buitenruimte’ centraal staat.

WONEN3.0

Wonen3.0 formuleert en organiseert ook met andere partijen dit soort “challenges”. Studenten van alle opleidingen aan de HU, maar ook daarbuiten, kunnen mee doen en gaan in multidisciplinaire teams de competitie aan voor de meest innovatieve en passende oplossing.  Alle teams pitchen hun ideeën voor een jury en de winnende concepten worden door de opdrachtgever meegenomen. 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Wonen3.0 of contact opnemen met Petra Beisterveld.(0614241316).

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen