Duurzame omgeving voor gezond leven

27-05-2020 664 keer bekeken

Het kenniscentrum Gezond en Duurzaam leven draagt bij aan de inrichting van een duurzame energie neutrale en circulaire stedelijke omgeving die gezond leven stimuleert en mogelijk maakt. De aanwezigheid van groen in de vorm van beplanting heeft een positief effect op de gezondheid van mensen.

Maar hoe vergroen je nou het beste jouw werkplek? En wat is daarvoor nodig?  

De dagelijkse omgeving van mensen speelt zich grotendeels binnen af. Maar wat nou als groen ‘meegaat’ naar binnen en ook daar aanwezig is? Studenten wensen dat hun leeromgeving er groener uitziet, maar wat komt erbij kijken om ‘binnen groen’ te realiseren? De HU vraagt zich af hoe ‘binnen groen’ binnen de HU gestimuleerd kan worden en wat de ‘drives’ zijn en welke routes er dan moeten worden bewandeld om dit ook te realiseren. Maar ook hoe zou die groene werkomgeving er dan aan moeten komen te zien en wat het mogelijke effect hiervan is op studenten en medewerkers. 

Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities onderzoekt in samenwerking met andere Hogescholen het ‘vergroenen’ van de werkplek. Hierbij gaat het om de route, de initiatiefnemers, de wijze van organiseren en de behoeften/wensen van de medewerkers en studenten. De studententeams worden uitgedaagd binnen de ketenonderdelen kansrijke maatregelen te ontdekken. Bijvoorbeeld op het gebied van onderwijsuitvoering, onderhoud en facilitaire zaken, uitstraling van het gebouw en ziektepreventie van studenten en medewerkers), die bijdragen aan het ‘vergroenen’ van de werkplek. 

Tegelijkertijd wordt het team gevraagd één of twee ideeën uit te denken hoe een groene werkomgeving er dan uit moeten komen te zien, uiteraard met aandacht voor de wensen/behoeften van gebruikers. Het is echt belangrijk dat de resultaten van de maatregelen op expressieve wijze tot uiting komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emelieke Huisman.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen