Wij gaan geen challenge uit de weg!

29-04-2020 730 keer bekeken

Studenten laten zich niet uit het veld laten slaan en blijven thuis gewoon aan hun challenges werken. Op 14 april zijn er bijna 200 studenten gestart met het bedenken van slimme en innovatieve ontwerp ideeën voor het studentengebouw High Five, dat in 2024 op het Utrecht Science Park komt te staan.

Om in multidisciplinaire studententeams aan uitdagende challenges te werken in tijden van het Coronaviris, is al een challenge op zich. Toch hebben studenten en hun begeleidende docenten en coaches van Wonen3.0 binnen no time hier een modus gevonden. 

Ondanks alle uitdagingen is op 14 april de kick-off geweest van de challenge 'Van schapenwei tot ultiem studentengebouw'. Stichting Studentenhuisvesting Utrecht (SSH) en haar ontwikkelmaatschappij Jebber dagen de deelnemende studenten uit om mee te denken in de ontwerp van het nieuw te bouwen studentengebouw ‘High Five’. High Five moet een gebouw worden dat inspireert en verbindt; dat uitnodigt tot ontmoetingen tussen de bewoners, maar ook met de omgeving en dat voorzien is van slimme technologie waardoor het gebouw veilig, hygiënisch, gezond, duurzaam, energiezuinig is. Het biedt woonruimte voor zo'n 850 studenten. Een baken op het Utrecht Science Park, dat mensen uitnodigt elkaar te vinden en waar het geweldig wonen is. Met hun originele, slimme, innovatieve en frisse blik kunnen studenten het verschil maken en helpen het ontwerp naar een ander niveau te trekken, aldus Jebber en SSH.  Studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde (TBK), Communicatie & Media Design (CMD) en Ondernemerschap & Retailmanagement (ORM) gaan hard aan de slag, om te beginnen met (online) behoeftenonderzoek onder de doelgroep. 

Wonen3.0 organiseert nog meer challenges waar studenten (en docenten) van alle opleidingen binnen de HU aan mee kunnen doen. Kijk voor meer informatie op de website van Wonen3.0

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Beisterveld

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen