Duurzame ambassadeurs bij de HU

29-04-2020 778 keer bekeken

Duurzaamheid is bij de HU onlosmakelijk verbonden met de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Duurzame ambassadeurs zijn HU medewerkers die zich inzetten om de SDG’s te vertalen naar onderwijs, onderzoek en hun omgeving. Zij kwamen eind februari voor het eerst bij elkaar.

HU zet zich in voor de kwaliteit van samenleven in de stedelijke omgeving. Daarbij focust de HU zich op een vijftal SDG’s, waaronder SDG11: Sustainable Cities and communities. Eind februari organiseerde HU de eerste HU duurzame ambassadeursnetwerk bijeenkomst. Een goed bezochte bijeenkomst, waarbij wij een kijkje konden nemen in de energieproeftuin boven het energielab, met verschillende opstellingen rond de opwekking van duurzame energie. Vanuit het KC Gezond en Duurzaam Leven, werd door lector Mieke Oostra vertelt over duurzaam onderzoek op HU. Het CoE SSC is al vanaf de oprichting in 2014 betrokken bij duurzaamheid in de HU. We dragen in woord, daad en beleidsvorming bij aan de inzet van de HU voor de SDG’s. Je kunt hier een verslag lezen van de bijeenkomst en we hebben ook een korte impressie op video gemaakt.

Voor de komende maanden stonden bijeenkomsten gepland, maar zoals iedereen moeten wij voorlopig ook even pas op de plaats maken. Online gaan wij natuurlijk wel door, al is nu even iedereen druk om het onderwijs en onderzoek op afstand vorm te geven en dat heeft nu prioriteit. Ben je HU collega en wil je meer informatie over het duurzame ambassadeursnetwerk, kom dan in contact.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erlijn Eweg.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen