IEBB-consortium zorgt voor haalbaar, opschaalbaar en betaalbaar maken van de energietransitie.

16-03-2020 800 keer bekeken

Het IEBB-consortium staat voor een integrale aanpak op een 9-tal thema’s die naar mening van het consortium alle nodig zijn om in de komende jaren tot de gewenste opschaling te komen. Het programma voor deze energietransitie is gericht op het bereiken van 200.000 renovaties per jaar vóór 2030.

Om dit doel te bereiken zijn goede, gebruikersvriendelijke, goedkope en opschaalbare technologieën nodig om tot een renovatie-tempo van 200.000 woningen per jaar te komen. Vóór 2030 zullen kostenreducties van renovaties van 20-40% worden gerealiseerd voor opschaling naar zoveel renovaties per jaar. Het lectoraat 'Nieuwe Energie in de Stad' van de Hogeschool Utrecht is hieraan verbonden met verschillende lectoren. 

Op dit moment beschikbare oplossingen zijn te duur, arbeidsintensief, voldoen niet aan de verwachting en sluiten onvoldoende aan bij behoeften van bewoners. Maar met de 9 thema's kan er goed gekeken worden naar de oplossing hiervoor.

De 9 thema’s waarop het programma zich richt zijn: 1. Renovatieconcepten, 2. Prestatiemonitoring, 3. Industrialisatie, 4. Digitalisering, 5. Gedragen energietransitie, 6. Afwegingskader gebouweigenaren, 7. Keteninnovatie, 8. Warmtepompen en 9. Warmteopslag.
 

Kijk voor meer informatie bij dit artikel of neem contact op met Mieke Oostra

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen