Duurzame mobiliteit en de toekomst: wat doen we nu?

11-02-2020 806 keer bekeken

Het is tijd om samen actie te ondernemen en daar staan we op 18 februari graag bij stil, samen met u. Het doel van de Community meeting 4 Smart Urban Mobility is matchmaking tussen de stakeholders van de programmalijn Smart Urban Mobility (SUM).

Bedrijven, organisaties, overheden en onderzoekers buigen zich over vraagstukken die mobiliteit duurzamer en slimmer kunnen maken.

Programmalijn Smart Urban Mobility richt zich op de volgende thema’s;

- Duurzame bereikbaarheid van Utrecht Science Park, van Utrecht en van de regio. We zijn gestart met een project om met de inzet van data een Digital twin te kunnen bouwen, alsook een project Spitsmijden over gedrag en mobiliteit.
- Schone en efficiënte mobiliteit; we werken mee aan een project over E-cars op Utrecht Science Park en samen met provincie Utrecht participeren we in het Europese Interreg project eBussed. Beiden zijn projecten gericht op de inzet van elektrisch personenvervoer.
- De relatie tussen gezond en duurzame mobiliteit willen we we graag oppakken met behulp van data, gedragsaspecten of techniek.

De toekomst is dichterbij dan we denken. Voor de meeting zijn bedrijven en organisaties uitgenodigd die met duurzame mobiliteit en bereikbaarheid aan de slag zijn gegaan. En gevraagd zijn om aan te geven wat dat betekent voor hun toekomstige plannen en acties.

Het programma ziet er als volgt uit:

-  Goedopweg - Mobility as a Service (MAAS)
-  SWECO, architecten- en ingenieursadviesbureau - bovengronds parkeren in relatie tot energievoorziening
-  Universitair Medisch Centrum Utrecht – grote werkgever in Utrecht – hoe krijgen we medewerkers, patiënten en bezoekers uit de auto?
-  Rabobank – één van de grootste werkgevers in Nederland – nieuwe ideeën voor de piekbelasting

Daarnaast komen Movares, adviesbureau op het gebied van infrastructuur en mobiliteit, en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat hun vragen voor de toekomst met ons delen. In een interactief programma gaan we met de vraagstukken aan de slag.

Community meeting 4 Smart Urban Mobility
Wanneer: dinsdag 18 februari 2020
Tijd: 13.30 tot 16.30 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 99 in Utrecht 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjoke de Boer, projectleider voor Centre of Expertise Smart Sustainable Cities.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen