Doorbouwen op bestaande kennis

10-02-2020 1110 keer bekeken

Bij het toewerken naar oplossingen voor een circulaire en energie neutrale gebouwde omgeving is het van belang niet alleen maar nieuwe kennis te ontwikkelen, maar ook slim door te bouwen op al bestaande kennis.

Het is een gedachtegoed die de Hogeschool Utrecht serieus neemt en dit wordt ook door derden gewaardeerd. Dat blijkt soms onverwacht zoals in de biografie over Age van Randen, emeritus hoogleraar Bouwtechniek van de TU Delft.

Op vrijdagmiddag 17 januari 2020 is op de TU Delft het eerste exemplaar van deze biografie overhandigt aan de professor zélf (*1926). Het boek heet: Biografie Age van Randen. Revolutionair in de bouw.

Age was naast hoogleraar Bouwtechniek ook decaan Bouwkunde van de faculteit Bouwkunde. Vanuit die posities heeft hij daar onder meer de onderzoeksgroep OBOM (bouw constructieve integratie en coördinatie) opgericht. Hij was medeoprichter van de stichting Open Bouwen en man van het eerste uur van Matura, een innovatief inbouwsysteem. Zijn biografie verhaalt over hoe Age alles net even anders wilde doen. Als architect wilde hij met zijn bouwtechnische ideeën en innovaties de bouw moderniseren. Later deed hij dit als hoogleraar, decaan en ondernemer. 

In de laatste alinea van zijn biografie gebeurde er iets onverwachts. Er werd ineens stilgestaan bij het feit dat op 9 juli 2019 het archief van Matura en Open Bouwen over is gedragen aan Mieke Oostra en haar lectoraat Nieuwe Energie in de Stad van de Hogeschool Utrecht. Er wordt bij dit lectoraat dan ook ingezet om op deze ideeën door te bouwen.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Mieke Oostra

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen