Nieuwbouw Hogeschool Utrecht genomineerd voor internationale duurzaamheidsprijs

10-02-2020

Het gebouw van Hogeschool Utrecht (HU) aan Heidelberglaan 15 (HL15) is op 10 januari 2020 genomineerd voor een internationale BREEAM Award in de categorie Public Sector Project - Post Construction Award.

De website van de Nederlandse tak van BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), een keurmerkverstrekker voor duurzame gebouwen, heeft HL15 inmiddels al als “het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld” genoemd. 

Het gebouw voldoet internationaal als eerste onderwijsgebouw aan het hoogste duurzaamheidsniveau (outstanding) dat BREEAM kent. Het gebouw scoort op alle beoordeelde categorieën hoog en in het bijzonder op de toepassing van beplanting op de daken, de warmte/koudeopslag, de zonnepanelen, de energiezuinige liften en de roltrappen. Ook hogeschoolbrede bijdragen, zoals het mobiliteitsbeleid en de afvalscheiding van de HU, dragen bij aan de duurzaamheid van HL15.

In het gebouw zijn de economische opleidingen, de communicatie-opleidingen, de opleiding ICT en het Kenniscentrum Digital Business & Media van de HU gehuisvest.

BREEAM

BREEAM werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. Naast Nederland hebben ook Noorwegen, Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Oostenrijk het BREEAM-keurmerk geschikt gemaakt voor de eigen wet- en regelgeving.

De award

De BREEAM Awards worden uitgereikt op 2 maart 2020 in Londen. Een deskundige jury beoordeelt de projecten aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erlijn Eweg.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen