Team Celcius mag starten met bouw van hun duurzame huis

06-02-2020 2441 keer bekeken

In januari heeft de organisatie van Solar Decathlon het logistieke plan van team Celcius goedgekeurd. Dit betekent dat zij door mogen naar de volgende fase en dat er nu hard aan de weg (of aan het huis) getimmerd gaat worden. In februari start de bouw van het Celcius huis!

Aan het definitieve ontwerp van het huis wordt deze maand de laatste hand gelegd en moet op 18 februari worden overhandigd aan de wedstrijdorganisatie. Elk aspect van het ontwerp van het Celcius huis is niet alleen te danken aan de inzet van de studenten van opleidingen zoals Built Environment, Werktuigbouwkunde, Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde en ICT maar ook de steun van partners. Om alles uit deze samenwerking te halen organiseert het team regelmatige sparring sessies, afgelopen maand bijvoorbeeld bij de BAM en Dura Vermeer. 

Het Celcius huis gaat gebouwd worden in Zwolle, in de wijk De Tippe. De locatie, waar nu nog niks staat, heeft als doel om een duurzame wijk te worden en daar wil Celcius als voorbeeld en inspiratie voor te dienen.  Wanneer het huis compleet gebouwd is en alle systemen zijn aangesloten, zal de wedstrijdorganisatie komen testen of het huis voldoet aan de eisen voor wat betreft energie en waterverbruik. Het team moet er bijvoorbeeld een diner kunnen hosten en daarvoor moeten kunnen koken en de temperatuur van het huis goed onder controle kunnen houden, terwijl het huis bruikbare data voor de Solar Decathlon verzamelt.

Er is dus nog een wel een weg te gaan voordat het huis op de National Mall in Washington staat, maar het team is vastbesloten om er helemaal voor te gaan! Dit was ook duidelijk te merken tijdens de nieuwjaarsborrel halverwege januari, waar studenten, partners en coaches samen kwamen om te toasten op het nieuwe jaar.


 


 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen