Verborgen data inzetten om duurzaamheidsdoelstellingen waar te maken

17-12-2019 955 keer bekeken

Het Centre of Expertise Smart Sustainble Cities (COE SSC) en Croonwolter&dros gaan een langdurige samenwerking aan om innovatie binnen bestaande bouw een boost te geven.

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de beschikbare data in gebouwen niet gebruikt wordt om slimme beslissingen te ondersteunen. Met die filosofie in het achterhoofd richt de samenwerking zich de komende jaren op het inzichtelijk maken van (nu nog) verborgen informatie. Samen met docenten, studenten en kennis van Croonwolter&dros wordt er gekeken naar nieuwe manieren om deze data te gebruiken om duurzaamheidsdoelstellingen waar te maken. 

Het traject wordt opgebouwd door verschillende onderwijsonderdelen te verbinden aan één hoofdvraag die Croonwolter&dros bij het COE SSC uitzet, waarbij de coördinatie en kwaliteitswaarborging wordt gedaan door het team van Wonen 3.0 (onderdeel van het COE). Zo is het mogelijk om aansluitend bijvoorbeeld projectgroepen, afstudeerders en minoren van verschillende studies in te zetten en met elkaar te verbinden voor een langdurig samenhangend onderzoek. Met als doel uiteindelijk een tool te ontwerpen die Croonwolter&dros kan inzetten bij zijn klanten om gebouwen te verduurzamen.

Wij kijken uit naar deze nieuwe samenwerking die voor beide partijen erg waardevol is op meerdere gebieden. Neem voor meer informatie contact op met Petra Beisterveld.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen