Minor Smart Sustainable Cities weer van start

09-09-2019 1135 keer bekeken

Op 2 september is de minor Smart Sustainable Cities weer van start gegaan. 28 studenten, waaronder de helft buitenlandse studenten, leren het komende half jaar slimme, creatieve en duurzame oplossingen ontwerpen voor de uitdagingen waar we in de stedelijke omgeving voor staan.

De studenten gaan aan de slag voor de gemeente Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum met de uitdaging om Hilversum door te ontwikkelen tot een duurzame stad, gebaseerd om het concept van de tuinstad. De studenten gaan zich richten specifiek op het ontwikkelen van innovatieve oplossen voor drie belangrijke uitdagingen in de toekomst: klimaatverandering, energievoorziening en voeding. Ze kijken daarbij natuurlijk ook naar de vraag hoe deze thema‚Äôs zijn gerelateerd aan wonen, werken, infrastructuur en gezondheid in de stad.

Sinds 2016 wordt de minor Smart Sustainable Cities aangeboden bij Hogeschool Utrecht. Hierin wordt gekeken naar belangrijke uitdagingen voor de steden van de toekomst. Hoe lossen we problemen op met betrekking tot energie, mobiliteit en afval in de stad? Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe innovatieve bedrijven voldoende werkgelegenheid bieden in de stad? Hoe zorgen we voor inclusiviteit, participatie en tolerantie in de stad? Hoe kunnen we dat op een slimme manier oplossen, bijvoorbeeld met behulp van ICT? Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de minor Smart Sustainable Cities.

De minor is het resultaat van het CARPE / ERASMUS+ project ESSENCE. Vanuit de HU zijn docenten van verschillende instituten betrokken, zoals Instituut voor Engineering & Design, Instituut Gebouwde Omgeving, Instituut voor Media, en het Instituut voor ICT.

Wil je meer weten over de minor Smart Sustainable Cities? Neem contact op met onderzoeker en hogeschooldocent Martijn Rietbergen. Of kijk voor meer informatie op de website.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen