Portland State University op bezoek in fietsstad Utrecht

26-08-2019 726 keer bekeken

Een groep studenten en docenten van Portland State University (Oregon, Verenigde Staten) was eind juni op bezoek bij Hogeschool Utrecht als onderdeel van een studiereis over Nederland als fietsland.

Hogeschool Utrecht organiseerde een tweedaags programma voor de Amerikaanse bezoekers om hen Utrecht, ultieme fietsstad met de grootste fietsenstalling ter wereld, te laten zien en inzichten te delen op het gebied van duurzame mobiliteit rondom het Utrecht Science Park, innovatieve infrastructuur en faciliteiten voor fietsers, de economie rond fietsen en meer. Ook de provincie Utrecht was betrokken en deelde hun inspanningen om mobiliteit per fiets in de provincie te monitoren en promoten. 

Hogeschool Utrecht en Portland State University werken al langere tijd samen op het terrein van mobiliteit en duurzaamheid. Deze thema's komen samen in de nieuwe programmalijn Smart Urban Mobility van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. Voor meer informatie over deze programmalijn en de samenwerking met Portland, kunt u contact opnemen met Martijn Rietbergen

 

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen