Co-founder Selficient BV in Duurzame Jonge 100

17-06-2019

Robin Stuiver, initiatiefnemer van het HU studententeam Selficient bij de Solar Decathlon 2017 en eigenaar van de start-up Selficient B.V., staat in ‘De Duurzame Jonge 100’. De Duurzame Jonge 100 geeft een overzicht van alle jonge koplopers van Nederland die zich inzetten voor duurzaamheid.

Robin is mede-eigenaar van de start-up Selficient B.V., dat is ontstaan en opgezet samen met een andere initiatiefnemer van het gelijknamige Hogeschool Utrecht project. Hun doel is om Selficient-huizen op de markt te brengen en een combinatie van betaalbare duurzaamheid, toekomstbestendigheid, levensfasebestendigheid, aanpasbaarheid en een korte bouwtijd mogelijk te maken.

Onder de naam 'Selficient' heeft een interdisciplinair studententeam in 2017 deelgenomen aan de Solar Decathlon in Denver, USA. Dit is een internationale studentencompetitie waarin teams worden uitgedaagd om een zo duurzaam mogelijke woning te ontwerpen, bouwen en opereren. Het team won de publieksprijs, 2e prijs voor marktpotentieel, 3e prijs voor water en 4e prijs voor architectuur. Het voormalige Selficient-huis werd na terugkeer in Nederland opnieuw opgebouwd op het Utrecht Science Park en afgelopen mei geopend als het living lab het Denver House. Het is onderdeel van het programma Wonen 3.0 van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. 

Met zijn positie in de Duurzame Jonge 100 voegt Robin zich bij de selectie van jonge ondernemers, young professionals en studenten die laten zien dat duurzaam ondernemen mogelijk is. De 100 meest inspirerende jonge koplopers, van 32 jaar of jonger, worden jaarlijks door een jury geselecteerd.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen