Internationale workshop stakeholder involvement in Vietnam

04-06-2019

De betrokkenheid van hogeronderwijsinstellingen en belanghebbenden bij de ontwikkeling van duurzame slimme steden in Vietnam stond centraal tijdens een internationale workshop die op 8 mei in Hanoi werd gehouden.

Het evenement werd mede georganiseerd door het consortium Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) en de VNU University of Science. Bij het evenement waren circa 60 vertegenwoordigers van verschillende ambassades, relevante ministeries en belangrijke belanghebbenden aanwezig.

De afgelopen twee jaar hebben vijf Europese en zes Vietnamese partneruniversiteiten samenwerkten in het SAUNAC-project, waaronder Hogeschool Utrecht. Deze samenwerking heeft belangrijke resultaten opgeleverd door de kwaliteit van opleidingsactiviteiten te verbeteren en de koppelingen tussen universiteiten en bedrijven, als onderdeel van de inspanningen om de ontwikkeling van duurzame slimme steden in Vietnam te stimuleren.

Tijdens een paneldiscussie en in de daaropvolgende sessies, hebben vertegenwoordigers van zowel relevante ministeries als belangrijke stakeholders besproken hoe instellingen voor hoger onderwijs en andere betrokkenen kunnen samenwerken om duurzame slimme steden in Vietnam te ontwikkelen. Daarnaast werkten ze aan het bedenken van toekomstige oplossingen en activiteiten op dit gebied, vooral om de samenwerking tussen bedrijven en de academische wereld te intensiveren.

Het hoogtepunt van de activiteiten was de ondertekening van een Letter of Intent tussen het consortium Smart City Nederland en het Vietnamese Agentschap voor Stedelijke Ontwikkeling van het Ministerie van Bouw door Hogeschool Utrecht en het Centre of Expertise for Smart Sustainable Cities.

Lees hier het volledige verslag van de workshop (in Engels) en de laatste publicatie vanuit het SAUNAC project: “Modernizing Vietnamese Sustainable Development Education – Case Study of Saunac Project”.

Neem voor meer informatie contact op met Martijn Rietbergen of bezoek de website van het project.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen