Spectaculaire opening living lab het Denver House

03-06-2019 561 keer bekeken

Een indrukwekkende Amerikaanse zeearend vloog vanmiddag over het Utrecht Science Park met een sleutel aan de poot, waarmee het Denver House van Hogeschool Utrecht officieel werd geopend. Het Denver House wordt een living lab op het gebied van duurzaam wonen.

Studenten, onderzoekers en partners uit het bedrijfsleven kunnen in het Denver House samen nieuwe innovatieve systemen en elementen testen in een real life omgeving. Het huis is onderdeel van Wonen 3.0, een leerbedrijf binnen de HU waar studententeams in interdisciplinaire teams meedoen aan (internationale) challenges, zoals de Solar Decathlon Challenge.

Partners uit het bedrijfsleven en uit de publieke sector zien de bestemming van living lab als waardevol en hebben hun partnership dan ook bevestigd voor het volgende studententeam. Dit team Celcius is sinds afgelopen herfst weer bezig met een nieuw huis en behoort al tot de finalisten van de Solar Decathlon Challenge in Washington in 2020.

Het onder tijdsdruk werken aan een winnend concept in een team studenten, afkomstig vanuit verschillende opleidingen, en samen met partners uit de praktijk, is niet alleen een fantastische ervaring. Het blijkt bovendien tot zeer mooie resultaten te leiden. Studenten ontwikkelen ondernemerschap en leren verschillende perspectieven vanaf de start mee te nemen. Dit geeft hen een enorme meerwaarde mee voor de arbeidsmarkt. Partners kijken met deze veelbelovende studenten mee, ondersteunen hen maar zien ook waar deze jongeren vernieuwend zijn. Voor alle partijen een win win situatie. De HU heeft inmiddels dit ‘challenge based leren’ een plaats gegeven door Wonen 3.0 op te zetten; een HU leerbedrijf, dat uniek is in haar soort omdat er standaard in interdisciplinaire teams gewerkt wordt aan de challenges.

Meer informatie over het Denver House en Wonen 3.0 is te vinden op de website: www.wonen30.nl.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen