Vacature: content & media stagiair voor het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities

27-05-2019 1028 keer bekeken

Wij zoeken een stagiaire die creatief met content kan omgaan, en tegelijkertijd nadenkt over het distribueren van de content en wat het moet opleveren. Content in de vorm van beeld, tekst, video, 3D, animaties…voel je vooral vrij!

 

Wie zijn wij?
Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities is een platform voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen en Hogeschool Utrecht waar gezamenlijk vernieuwende producten en diensten worden ontwikkeld die de realisatie van slimme, duurzame en gezonde steden dichterbij brengt. Dit doen we bijvoorbeeld door deelname van studenten aan de Global Solar Decathlon waarbij een huis is ontwikkeld dat energie levert. Dit huis staat nu op de Uithof en wordt echt in gebruik genomen. Ook het project Inside Out is een mooi voorbeeld, hierbij wordt een flat in Overvecht energieleverend gemaakt. Een totaal andere richting is het onderzoeken hoe het leefklimaat bijdraagt aan gezond ouder worden in het project Healthy Ageing.

Deze projecten verdienen het om zichtbaar te worden voor een groot publiek. Onze communicatieafdeling zoekt ondersteuning van een creatieveling zoals jij!

Wat ga je doen?
Je gaat content maken. Daarbij is het belangrijk dat je zelfstandig leert bepalen in welke vorm deze gegoten moet worden voor het beste effect; vloggen, bloggen, nieuwsitems, infographics, etc. Uiteraard ga je ook zelf de content ophalen door bijv. interviews af te nemen of events te filmen. Er is ruimte om je verder te specialiseren in je sterke kanten, maar ook om te experimenteren met nieuwe vormen en technieken.

Samen met onze communicatieafdeling hou je de inhoud van de website up to date en verzorg je de maandelijkse nieuwsbrief.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Je bent 3e- of 4e-jaars hbo student en volgt een opleiding Journalistiek, CMD of Communicatie of soortgelijke studie. Daarnaast heb je affiniteit met content marketing, (nieuws)media en social media. Je bent een schrijftalent die de Nederlandse taal uitstekend beheerst. 

Verder ben je nieuwsgierig en leergierig, proactief en creatief en niet bang om initiatief te nemen. Je kunt goed zelfstandig, maar ook in teamverband werken. En ten slotte heb je goede sociale werkzaamheden.

Het betreft een fulltime meewerkstage voor schooljaar 2019/2020. Bij interesse kun je contact opnemen met Nanda Vrielink.

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen