Verslag Community Meeting #3 Smart Urban Mobility

30-04-2019 1558 keer bekeken

Eind april vond de derde community meeting over Smart Urban Mobility plaats. Het bedrijfsleven, gemeente en provincie Utrecht waren hierbij goed vertegenwoordigd. De focus lag op de toekomst van mobiliteit rondom het Utrecht Science Park.

Smart Urban Mobility is een van de nieuwe programmalijnen van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. De programmalijn krijgt vorm tijdens community meetings, waarbij allerlei partners op het gebied van mobiliteit betrokken zijn. 

Introductie
De derde community bijeenkomst begon met een welkom van Martijn Rietbergen (projecleider Smart Urban Mobiliteit), een korte introductie van het CoE Smart Sustainable Cities en een samenvatting van de vorige Community Meetings. Pascal Ravesteijn (Lector Process Innovation & Information Systems) lichtte vervolgens het belang toe van de nieuwe CoE programmalijn Smart Urban Mobility in de transitie naar Gezond & Duurzaam Stedelijk Leven. Caroline Maessen (Onderzoeker lectoraat Co-Design) schetste vervolgens in vogelvlucht de ontwikkeling van de Utrecht Science Park van 13.000 jaar voor Christus tot 2040.

Aan de slag
We zijn daarna aan de slag gegaan met de (toekomstige) vraag hoe we ons in 2040 naar het Utrecht Science Park zouden gaan vervoeren/bewegen. Daarna zijn de deelnemers onder leiding van Rien van Stigt (Hogeschoolhoofddocent Stedelijke Mobiliteit) aan de slag gegaan met de vraag wat er nu zou moet gebeuren om die toekomst visie te realiseren. Daaruit zijn de volgende project ideeën naar voren gekomen:

1. Optimale benutting van decentrale knooppunten om Utrecht CS te ontlasten.
2. Integraal conceptueel datamodel (dat o.a. energie, vervoer, bouw en gedrag bevat).
3. Onderzoeken van reizigersbehoeften om flexibeler en dus rendabel busvervoer te kunnen aanbieden.
4. Een concept dat OV en MaaS – voor de ‘last mile’ – integreert.
5. Voorstellen onderbouwen voor drie pilotprojecten om medewerkers en studenten van UU en HU te spreiden in plaats en tijd.

We gaan van start om samen met onze partners deze project ideeën verder te ontwikkelen en betrekken daar studenten bij. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het CoE SSC rondom Smart Urban Mobility? Word dan lid van de Linkedin group Smart Sustainable Cities Utrecht.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen