Opening Living Lab Wonen 3.0

April 09, 2019 421 keer bekeken

Hoe wilt u wonen in de toekomst? Om deze vraag draaide het bij de deelname van de HU aan de Solar Decathlon Challenge in Denver, 2017. Het huis dat hiervoor door studenten werd ontworpen, is inmiddels opgebouwd op het Utrecht Science Park en krijgt een nieuwe bestemming als living lab.

Op woensdag 29 mei vindt de opening plaats van dit living lab en wordt de nieuwe naam (voorheen Selficient-huis) bekend gemaakt. Het huis wordt een onderzoeksfaciliteit van de HU waar we samen met bedrijven en organisaties duurzame en innovatieve oplossingen in het echt realiseren. Het living lab biedt ruimte om te experimenteren, te testen en te ontwikkelen.

De opening zal in het teken staan van kennismaking met de mooie mogelijkheden van het lab en de vele bedrijven en organisaties zonder wie dit prachtige resultaat niet mogelijk zou zijn geweest. 

Het living lab wordt onderdeel van het programma Wonen 3.0 van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. Binnen het programma werken onderzoekers, docenten en studenten samen met praktijkpartners aan vraagstukken rondom de toekomst van wonen. 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief   

 

Bezoekadres
Padualaan 99
3584 CH Utrecht
smartsustainablecities@hu.nl

Volg ons ook op:

 
Cookie settings