Positieve impact van circulaire business modellen in Europa

April 08, 2019 1307 keer bekeken

Het European Regional Development Fund (INTERREG) heeft een subsidie toegekend aan het project 'REthinking Sustainable Development in European Regions by Using Circular Economy Business ModelS'. De HU en Gemeente Utrecht zijn partners in dit project rondom circulaire business modellen.

Bij een Circulaire Economy (CE) gaat het om de beweging van een niet duurzaam lineair systeem van materiaalgebruik en afvalproductie naar een duurzaam systeem met gesloten kringlopen. CE heeft zich ontwikkeld tot een zich snel ontwikkelend en innovatief business veld. Het is nog vaak onduidelijk wat voor soort negatieve ecologische en economische gevolgen allerlei bedrijfsmodellen kunnen bewerkstelligen. Het project wil de potentiële milieueffecten van Europese business-modellen verminderen, instrumenten ontwikkelen en regionale businessmodellen beschouwen op hun geschiktheid voor de regionale situatie en de potentiële gevolgen.  De instrumenten worden beoordeeld en geëvalueerd door de partners en stakeholders tijdens de projecten, die zich richten op de belangrijkste categorieën van CE business-modellen. De uitwisseling van ervaringen en kennis binnen en tussen de regionale autoriteiten is de sleutel in de ontwikkeling van de beste actieplannen ter ondersteuning van ecologisch duurzame bedrijfsmodellen voor elke regio en beleid. Resultaten in best practices en beleidsaanbevelingen, waarbij overheden en instellingen ondersteund worden in de CE.

Deelname aan dit onderzoeksproject vanuit de Hogeschool Utrecht vindt plaats bij het lectoraat 'Building Future Cities'. 

Partners: Turku University of Applied Sciences (penvoerder), Universitat Politècnica de València, Valencia Institute of Building, Manchester Metropolitan University, Oldham Metropolitan Borough Council, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht, Maramures County Council, Euro Perspectives Foundation, University of Minina and Geology St. Ivan Rilski.
 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie settings