Weg met die snelweg!

27-03-2019 982 keer bekeken

Sinds februari zijn 6 derde jaars studenten Werktuigbouw- en bedrijfsbouwkunde van de HU een bijzonder project gestart. Een halfjaar lang werken ze aan een toekomstbestendig wegdek dat in proefstroken getest wordt rondom Metaal Kathedraal.

Als biotoop voor circulair leven houden we ons als kunstenaars met alle facetten van ecologie bezig. En zo ook het wegdek. Asfalt is niet meer van deze tijd en met zoveel snelwegen in Nederland zijn er enorm veel innovatie kansen. Zes derdejaars Werktuigbouw- en bedrijfsbouwkundigen gaan de uitdaging aan om al tijdens hun studie een wegdek te ontwikkelen dat toekomst bestendig kan zijn.

Wat doen we met asfalt als afval? Laten we bacteriën dit verteren of zijn er nog andere kansen? En welk materiaal kan multifunctioneel, in samenspraak met de kracht van de natuur functioneren als stevig en betrouwbaar wegdek? Een groen wegdek, dat energie oplevert en genereerd, bijdraagt aan een gezonde bodem met systemen voor drainage en watermanagement,verkoeling bij hitte etc. De studenten werken met POUW samen en gaan middels diverse proefstroken rondom het pand en terrein testen & meten. Mogelijk rijd, loop of fiets je binnenkort op een wegdek dat je je niet voor mogelijk had gehouden! 

Meer weten over de Metaal Kathedraal? Bekijk hun website.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen