Project minor Smart Sustainable Cities vermeld op PRiMEtime

18-02-2019 773 keer bekeken

Een van de internationale projecten die de studenten tijdens de minor Smart Sustainable Cities uitvoeren is vermeld op PRiMEtime, de blog van het Global Compact van de Verenigde Naties.

PRiMEtime

PRiMEtime is een initiatief van het Global Compact van de Verenigde Naties. Op de blog worden voorbeelden (zowel succesverhalen als leermomenten) gegeven over hoe duurzaamheid en verantwoordelijk leiderschap wereldwijd in onderwijs kan worden geïntegreerd. Op de blog lees je over een van de projecten die de studenten tijdens de internationale minor Smart Sustainable Cities in Machester hebben uitgevoerd.

Make Manchester bike again

De 'Smart Sustainable Challenge' is een multidisciplinair en multi-universitair project, en biedt teams van studenten uit verschillende landen de kans om deel uit te maken van lokale, duurzame oplossingen. Het project is onderdeel van de minor, naast de HU zijn nog 4 andere universiteiten uit 4 verschillende landen betrokken. 

6 studenten van de HU hebben in november en december 4 weken in Manchester doorgebracht, om samen met 7 studenten uit Manchester te werken aan een project. Manchester heeft als doel om de eerste Britse CO2-neutrale stad te worden. Een van de uitdagingen is het veranderen van het gedrag van reizigers, door meer te wandelen, fietsen of het openbaar vervoer te nemen. De studenten bedachten creatieve oplossingen om burgers te verleiden om vaker de fiets te pakken.

Resultaten van het project worden nu gebruikt bij de ontwikkeling van toekomstige evenementen, o.a. the Green Summit in 2019.

Klik hier om het volledige artikel op PRiMEtime te lezen. Meer weten over de minor Smart Sustainable Cities? Bekijk hier de cursuswebsite of neem contact op met Martijn Rietbergen.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen