Storytelling voor het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities

12-02-2019 673 keer bekeken

Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities doet veel mooie dingen samen met verschillende partijen, maar soms is het lastig om dit allemaal te verwoorden in een duidelijk verhaal. Studente Marlous van den Hoogen gaat hier de komende maanden mee aan de slag in het kader van haar afstudeerstage.

Marlous is 26 jaar en woont in Utrecht. Tijdens haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in projectmanagement en co-design. Sinds vorig jaar is zij al werkzaam op de communicatieafdeling van het CoE, de keuze om hier haar afstudeerstage te doen was dus snel gemaakt.

“Werken bij het CoE is erg leuk en leerzaam. Er worden veel toffe projecten gecoördineerd, interessante meetings georganiseerd en we zijn druk bezig met het opbouwen van een community.

Wat me het afgelopen jaar opviel, is dat het lastig is om het CoE in een verhaal uit te drukken. Met zoveel verschillende werkzaamheden en verschillende mensen die betrokken zijn bij het CoE, heeft iedereen zijn eigen versie van wat het CoE is en doet. Om zowel sterker te worden als team én bedrijven en studenten aan ons te verbinden, is een goed en duidelijk verhaal van groot belang.

De komende maanden ga ik dit verhaal maken. Dit doe ik met behulp van storytelling expert Saskia Jacquet. Zij leert mij hoe storytelling kan worden ingezet voor zowel interne als externe communicatie. Daarnaast maak ik gebruik van de technieken geleerd tijdens mijn minor co-design, door verschillende uitingsvormen van het verhaal te ontwikkelen en te testen. Moet het verhaal een filmpje worden? Een muurschildering? Een audiobestand?

Uiteindelijk zal ik niet alleen het verhaal opleveren, maar ook een advies hoe dit verhaal het best geïmplementeerd kan worden om zowel de interne als externe communicatie te verbeteren. Dit advies hoop ik ook direct uit te voeren, zodat het CoE straks duidelijk op de kaart staat."

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen