Studenten ronden succesvol minor Smart Sustainable Cities af

12-02-2019 779 keer bekeken

Sinds 2016 wordt de minor Smart Sustainable Cities aangeboden. Afgelopen maand rondde een nieuwe lichting Nederlandse én internationale studenten de minor succesvol af.

Sinds 2016 wordt de minor Smart Sustainable Cities aangeboden. Hierin wordt gekeken naar belangrijke uitdagingen voor de steden van de toekomst. Hoe lossen we problemen op met betrekking tot energie, mobiliteit en afval in de stad? Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe innovatieve bedrijven voldoende werkgelegenheid bieden in de stad? Hoe zorgen we voor inclusiviteit, participatie en tolerantie in de stad? Hoe kunnen we dat op een slimme manier oplossen, bijvoorbeeld met behulp van ICT? Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de minor Smart Sustainable Cities.

Internationale projecten
Binnen de minor nemen studenten deel aan internationale projecten, waarvoor zij ook echt de wereld over reizen. Zo was er een team in Vietnam werkzaam aan een nieuw bedrijfsmodel waarbij klanten een maadenlijkse vergoeding betalen voor verlichting. Dit bedrijfsmodel genaamd Lighting as a Service (LaaS) is al geïmplementeerd in Europa, maar is nog steeds volledig nieuw op de Aziatische markt. Aan studenten de uitdaging om te onderzoeken hoe LaaS het beste in de Aziatische markt geïmplementeerd kan worden.

Een ander team vertrok naar Turku, Finland, om de gemeente te ondersteunen in haar doel om in 2029 koolstofneutraal te zijn. De elektrificatie van het openbaar vervoer maakt deel uit van dit doel. De studenten hebben een rapport opgeleverd met informatie en advies over hoe het openbare busnetwerk in de stad Turku op een positieve manier kan worden geëlektrificeerd en wat de uitkomst van die acties zal zijn, om een ​​bijdrage te leveren aan de lopende onderzoeken van de Turku University of Applied sciences (TUAS).

Minor Smart Sustainable Cities
Ben jij student en op zoek naar een uitdagende internationale minor, waarbij duurzaamheid en circulaire economie de hoofdrol speelt? In september 2019 gaat de minor weer van start. Bekijk de website voor meer informatie.

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen