Wonen 3.0 presenteert Team Celcius HU!

12-02-2019 3097 keer bekeken

Onder de naam Celcius HU zal een nieuw studententeam zich binnen het programma Wonen 3.0 gaan inzetten voor de Solar Decathlon Challenge 2020 in Washington DC!

Wonen 3.0 is een programma binnen de Hogeschool Utrecht gericht op de toekomst van het wonen. Binnen het programma krijgen studenten veel eigen verantwoordelijkheid en leren werken vanuit een interdisciplinaire, holistische visie. Ze doen praktijkgericht onderzoek en ontwerpen nieuwe processen en technologie├źn, gericht op de benodigde innovaties in bouwen, wonen en renoveren. Het opleiden gebeurt in nauwe samenwerking met partners uit de praktijk.

Celcius HU is de naam van het nieuwe studententeam dat zich zal gaan inzetten voor de Solar Decathlon Challenge 2020 in Washington DC. De naam Celcius staat voor de Engelse woorden: circular, eye-opening, limitless, community, innovative, unconventional en self-sufficient. Dit zijn allemaal woorden die de denkwijze van de studenten goed omschrijven. Het team is hard bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe deelname. Er zijn al verschillende activiteiten georganiseerd om het team te ondersteunen tijdens deze reis.

Een delegatie van Celcius is afgereisd naar Eindhoven om in gesprek te gaan met twee teams, Team Casa en Team Virtu, die ook ervaringen hebben met de Solar Decathlon. Hierbij zijn veel verschillende onderwerpen besproken, waaronder de structuur van het huis, maar ook de samenwerking. Er zijn idee├źn besproken om (kennis)uitwisselingstrajecten te gaan opzetten. Het is buitengewoon leerzaam om met elkaar te sparren over verschillende onderwerpen.

Daarnaast heeft team Celcius ook deelgenomen aan een meeting met de Coalitie Energiezuinig & Duurzaam Wonen, waar onder andere de gemeente Utrecht, de Rabobank, Energie-N, Groenpand en de HU in deelnemen. De meeting begon bij het Utrecht Science Park huis, waar een rondleiding gegeven is door de studenten. Hierbij was er de gelegenheid voor de aanwezige partijen om het huis van binnen en buiten te bekijken. Daarna is de sessie voortgezet op de Heidelberglaan 15 om te sparren en te praten over wat iedereen voor elkaar kan betekenen. Hier zijn interessante punten naar voren gekomen voor team Celcius om te gebruiken tijdens de Solar Decathlon 2020.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen