Circulair, de Nieuwe Utrechtse Stijl

12-02-2019 860 keer bekeken

Hoe kan de circulaire economie op regionale schaal tot bloei komen? ‘De Nieuwe Utrechtse Stijl’ presenteert toekomstbeelden en transitiepaden naar een circulaire economie in de regio Utrecht. Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities leverde een bijdrage aan deze publicatie.

In opdracht van de Provincie Utrecht en in samenwerking met de Alliantie Cirkelregio is DRIFT een traject gestart rondom de toekomstbeelden en transitiepaden naar een circulaire economie voor de regio Utrecht. Om hier zicht op te krijgen heeft een groep ambitieuze initiatiefnemers en experts uit de regio gezamenlijk nagedacht over hoe de circulaire economie op regionale schaal tot bloei kan komen. Ook Nadia Verdeyen, directeur van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities, was hierbij betrokken.
 
De uitkomst van dit traject is de publicatie ‘Circulair, de Nieuwe Utrechtse Stijl’. Als kunststroming is De Stijl symbool komen te staan voor de moderniseringen van de twintigste eeuw. Nu, een eeuw later, hopen de initiatiefnemers dat de ‘Nieuwe Utrechtse Stijl’ symbool zal komen te staan voor een radicale hervorming van onze economie door tot een circulaire toekomst te komen.

Meer informatie en de publicatie zelf vindt u op de website van DRIFT.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen