Community of Practice Smart Urban Mobility

12-02-2019 578 keer bekeken

Als startpunt voor het nieuwe thema Smart Urban Mobility, waar het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities mee aan de slag gaat in 2019, wordt een Community of Practice opgericht, met als doel om gezamenlijk nieuwe projecten te initiëren.

Een Community of Practice is een groep van mensen die een belang, een vraagstuk of een passie voor dit onderwerp delen en die kennis en expertise op dit gebied verdiepen door met elkaar samen te werken. De community heeft een praktische insteek, met de ambitie om gezamenlijk nieuwe projecten te initiëren op het thema van Smart Urban Mobility. 

Inmiddels zijn er in december en januari twee succesvolle bijeenkomsten geweest, georganiseerd onder leiding van een groep studenten van de HU minor Co-Design Studio. Tijdens deze twee creatieve sessies werd een beeld gevormd van de gedeelde ideeën, behoeftes en ambities rondom smart urban mobility. De deelnemers droomden van een leefbare stad met vervoer dat geplande en spontane ontmoetingen ondersteunt, waarin sociale inclusiviteit, bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid voorop staan. Vervoer in en rond de stad zou veel slimmer en effectiever kunnen, maar ook de behoefte om te reizen zou naar beneden moeten. De community ziet voor Utrecht een mogelijkheid om een voorbeeld regio te worden voor smart mobility.

De eerstvolgende bijeenkomst zal tot doel hebben om de bestaande ideeën samen te ontwikkelen tot projecten.

Meer weten over de Community of Practice Smart Urban Mobility? Neem contact op met Martijn Rietbergen.

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen