Gebouwgebonden Technologie en de ideale praktijkopdracht

06-12-2018

Op 2 november bracht het Lectorenplatform Urban Energy samen met UNETO-VNI vertegenwoordigers van bedrijven, onderwijs en onderzoek samen om een vernieuwende aanpak in het HBO te verkennen, waarin praktijk, toegepast onderzoek en beroepsonderwijs samenkomen, rondom gebouw gebonden technologie.

Het werkveld van de gebouwgebonden technologie heeft te maken met versnelde veranderingen en complexe, integrale vraagstukken. Technologische voorzieningen in gebouwen staan al lang niet meer op zich. Oplossingen die gebouwen isoleren tegen verlies van energie hebben invloed op de luchtkwaliteit en vragen om ventilatieoplossingen, die op hun beurt weer de energie-efficiëntie beïnvloeden. De integratie van technieken vraagt om besturingstechnologie en ict-toepassingen.

Bij deze vernieuwende aanpak gaan we ervan uit dat alle technische uitdagingen voor studenten samen komen in één gebouw. Aan de hand van de geslaagde deelname aan de Solar Decathlon 2017, van het studentenproject ‘Selficient’, waarvoor een duurzaam huis werd ontworpen, werd bekeken hoe deze aanpak bijdraagt aan beter hoger onderwijs. Wanneer is de aanpak geslaagd voor de praktijkpartners? En voor onderzoek in dit veld?

Op basis van de input van de aanwezigen is opgehaald waar de ideale praktijkopdracht aan zou moeten voldoen, qua opbrengsten, organisatie en uitvoering vanuit de verschillende perspectieven van het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven. Lees hier de uitkomsten van deze middag. 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen