Ontmoeten en verbinden tijdens de Dag van de Duurzaamheid

03-12-2018 817 keer bekeken

In het kader van de Dag van de Duurzaamheid vond op woensdag 10 oktober het event ‘HU op het USP, hier komt alles samen’ plaats. Dit om samen te vieren dat al haar Utrechts onderwijs en onderzoek, waarbij duurzaamheid centraal staat, dit jaar is samengebracht op het Utrecht Science Park.

Met haar onderwijs en onderzoek, maar ook met de bedrijfsvoering, wil de HU bijdragen aan het behalen van de 17 duurzaamheidsdoelen van de VN en daarmee, samen met alle USP-partners, impact maken op ‘de Stad van Morgen’. Er was een Open Podium Route door de verschillende gebouwen waarin te zien was welke projecten hier binnen de HU al een steentje aan bijdragen. 

In het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities konden studenten, docenten en externe bezoekers kennismaken met verschillende projecten waar het Centre in betrokken is. Een van de projecten die te zien was in het Centre of Expertise, Second Skin, komt terug in deze film met vier inspirerende projecten van de Open Podium Route die vertellen over hun impact op een duurzame wereld. Het duurzame en modulaire huis dat vorig jaar mee deed aan de Solar Decathlon Challenge in Denver, inmiddels geplaatst op het Utrecht Science Park, had haar deuren geopend en schitterde als 'huis van de toekomst' in de Duurzame Huizenroute van Urgenda. Ook tijdens het symposium in de middag kwam dit zelfvoorzienende huis van de toekomst aan bod. Marjan Minnesma (directeur Urgenda) legde uit hoe het gebruikt gaat worden als nationale proeftuin voor energietransitieprojecten. Lees in de publicatie "Laat je duurzaam verrassen" van Urgenda meer over het huis en andere voorbeelden van duurzaam wonen, nu en in de toekomst. 

We kijken terug op een levenslustige dag met veel positieve energie, enthousiasme, drukbezochte projecten en inspirerende sprekers! Lees hier het volledige nieuwsbericht of bekijk de video compilatie van de dag. 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen