Vietnamese partner instituten leren van onderwijs bij de HU

04-11-2018 1397 keer bekeken

Begin oktober kwam een delegatie van Vietnamese docenten en studenten op bezoek bij de HU, in het kader van het project SAUNAC, om te leren over slimme, duurzame steden en activerende werkvormen in het Nederlandse hoger onderwijs. De opgedane kennis is gedeeld en vertaald naar de lokale context.

In het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC)  werkt de HU samen met de partners van het CARPE consortium en zes Vietnamese universiteiten om in Vietnam een onderwijsprogramma rondom het thema Smart Sustainable Cities te ontwikkelen, ge├źnt op de internationale minor Smart Sustainable Cities die eerder in CARPE-verband is opgezet.

Begin oktober waren 6 studenten en 8 medewerkers van universiteiten uit Hanoi en Haiphong bij te gast bij de HU. De delegatie kwam zich informeren over slimme, duurzame steden en vooral over de activerende werkvormen in het Nederlandse hoger onderwijs. Op het programma stonden daarom, naast het haast onvermijdelijke bezoek aan de Deltawerken, een bezoek aan het Utrecht Stadskantoor, het UC2030-project en ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal). Daarnaast deden de gasten mee in enkele onderdelen van de minor Smart Sustainable Cities, zoals een hackathon en een simulatie van de VN-klimaatonderhandelingen en woonden zij de presentatie van het onderzoeksplan bij dat de minorstudenten voorlegden aan hun opdrachtgever, Gemeente Bunnik. 

Naar aanleiding van dit bezoek heeft Haiphong Universiteit een seminar georganiseerd rondom de uitwisseling van de kennis van moderne onderwijs methodes die zij bij de HU hebben opgedaan, aangepast naar de lokale Vietnamese context. Hierbij waren meer dan 50 studenten van verschillende faculteiten aanwezig. Het programma was georganiseerd door SAUNAC studenten, met behulp van docenten die betrokken zijn bij het SAUNAC project. Het enthousiasme van de studenten laat goed de waarde zien van dit project. Sommige studenten bevestigen dat zij hun manier van studeren en onderzoek hebben veranderd na hun deelname in het project. 

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Martijn Rietbergen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen