Werkspoorkwartier genomineerd voor ABN AMRO Circular Economy Awards

04-11-2018 625 keer bekeken

Met het lectoraat Building Future Cities zijn we betrokken bij de ontwikkeling van het Werkspoorkwartier in Utrecht. Dat is een samenwerking tussen verschillende kennisinstellingen en bedrijven, en ook onze studenten doen mee. Nu kunnen we een prijs winnen!


ABN AMRO Circular Economy Awards
Het Werkspoorkwartier in Utrecht is één van de drie finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Awards. De jury selecteerde Werkspoorkwartier in de categorie 'beste circulaire werkgebied'. "Het is een initiatief dat de pioniersfase al voorbij is, maar vol mooie ambities zit".

De finaleplek laat zien dat Werkspoorkwartier voorop loopt in de transitie naar een circulaire economie. Andere kanshebbende werkgebieden zijn Industriepark Kleefse Waard in Arnhem en bedrijventerrein C-mill in Heerlen. De voorselectie voor de Circular Economy Awards bestond uit 21 werklocaties en 22 regio's in Nederland. Uit deze voorselectie nomineerde de jury de Utrechtse inzending als één van de drie finalisten in de categorie werklocaties, op basis van vooraf vastgestelde criteria, waaronder circulariteit in visie en organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, materiaalgebruik en gezondheid.

De vakjury roemt de betrokkenheid met de buurt en het bruisende karakter van het circulaire bedrijventerrein in Utrecht: "Eén ding is zeker: in Werkspoorkwartier wordt serieus werk gemaakt van een circulaire toekomst."

Stemmen op Werkspoorkwartier kan hier.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen