Bouw Selficient huis op Utrecht Science Park van start

16-09-2018 1611 keer bekeken

Op 20 juni vierden we de toekenning van de bouwvergunning voor het Selficient huis op Utrecht Science Park. Op de locatie van Bolognalaan 99 werden aanwezigen getrakteerd op een Virtual Reality tour door het huis en een kunst-expositie van leden van het Selficient team.

Het zelfvoorzienende huis dat de publieksprijs won in de Solar Decathlon 2017 wordt straks een woonplek voor shortstay-studenten en een vergaderruimte die door studenten en docenten gebruikt kan worden. Bedrijven die willen experimenteren met apparaten die bijdragen aan energiezuinigheid of –productie, mogen er hun vindingen uitproberen.

Huizentour tijdens Dag van de Duurzaamheid
De wederopbouw van het huis wordt vrijwel volledig gedaan door studenten bouwkunde, maar ook studenten van andere opleidingen – van communicatie tot planologie - zijn bij het project betrokken. Nieuwsgierig naar het resultaat? Laat u op 10 oktober verrassen in het ‘huis van de toekomst’ tijdens de landelijke duurzame huizentour van de Dag van de Duurzaamheid van Urgenda, wanneer het Selficient huis geopend zal worden voor publiek. De opening zal tevens onderdeel zijn van het symposium “Impact op de Stad van Morgen” van de HU op dezelfde dag.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen