Hu reikt HUgenotenprijs uit aan Martijn Rietbergen

10-09-2018 1967 keer bekeken

Tijdens de jaaropening 2018 heeft Hogeschool Utrecht de HUgenotenprijs uitgereikt aan docent-onderzoeker Martijn Rietbergen. De HUgenotenprijs is voor mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool.

Martijn Rietbergen is hogeschooldocent Duurzame Energie bij de opleiding werktuigbouwkunde van de HU én onderzoeker bij het lectoraat Nieuwe Energie in de Stad. Het Lectoraat Nieuwe Energie in de stad is het ‘dragend lectoraat’ achter het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities.

In zijn werk brengt hij onderzoek, onderwijs en het werken met bedrijven en overheden samen. De resultaten van zijn onderzoek vertaalt hij direct naar de beroepspraktijk en het onderwijs. “Hij is een verbinder zowel wat betreft inhoud als het verbinden van mensen en organisaties”, aldus het laudatio. “Door zijn manier van vragen wekt hij de nieuwsgierigheid van studenten en zet ze aan tot het zelf ontdekken van creatieve oplossingen.”

Voor het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities is Rietbergen nauw betrokkken bij de internationaal succesvolle projecten ESSENCE en SAUNAC. Hij heeft zich verder bijzonder ingezet voor de continuering van het lectoraat Nieuwe Energie in de Stad. Voor al deze verdiensten ontvangt hij nu de HUgenotenprijs van Hogeschool Utrecht. Bekijk het filmpje.

Ook docent Parviz Samim en de studenten Mohamed El Mahyaoui en Khalid El Jerari mochten de HUgenotenprijs in ontvangst nemen. Lees het volledige nieuwsbericht hier.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen