Ontwikkeling Living Lab Lage Weide: bijdrage aan circulaire economie

25-06-2018 3426 keer bekeken

De komende maanden wordt het ontwikkelingsplan van Living Lab tot in detail uitgewerkt. Het gaat om de realisatie van een zero-emissie multimodale circulaire hub voor aan- en afvoer van bouw en sloopmateriaal in de industriële havenzone Lage Weide voor de stad Utrecht. 

Het Centre of Expertise Smart Susatainable Cities, werkt o.l.v. lector Ruben Vrijhoef van het lectoraat Building Future Cities mee aan de ontwikkeling van een Duurzaam Living Lab op Lage Weide in Utrecht. 

Circulaire hub
De uitdagingen liggen vooral in elektrisch en waterstof aangedreven zelfvarende scheepvaart. Eveneens wordt aandacht besteed aan Zero emissie wegtransport. Bouwtransporten van en naar de stad worden gebundeld, en de verzameling en bewerking van bouw- en sloopafval worden gecombineerd. De circulaire hub wordt ontwikkeld als een innovatieve onderzoeks- en testlocatie voor multimodale stadsdistributie, bundeling en bewerking van bouw/sloopmaterialen en zero emissie energie. 

Bijdrage aan een circulaire economie
Het betrokken praktijknetwerk bestaat o.a. uit logistieke, bouw- en sloopbedrijven op Lage Weide, gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat.  Utrecht staat voor grote bouwprojecten in de binnenstad: de realisatie van deze testlocatie gaat bijdragen aan het voorkomen van overlast, luchtvervuiling, een efficient transport en een circulaire economie.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen