Themamiddag aardgasvrij een succes

13-06-2018 843 keer bekeken

Dinsdag 5 juni vond bij onze partner Movares een themamiddag over de aardgasvrije energievoorziening plaats. Vanuit het Centre of Expertise was Ivo Opstelten aanwezig.

Over een aardgasvrije toekomst wordt al jarenlang regelmatig gediscussieerd. De snelheid waarmee nu beslissingen worden genomen – o.a. stop gaswinning Groningen uiterlijk in 2030 en vrijgave subsidies aardgasvrij bouwen – verrast en laat zien dat de transitie niet langer toekomstmuziek is.

De transitie naar een aardgasvrije energievoorziening levert interessante vragen op: kiezen we voor duurzame elektriciteit, duurzame warmte of duurzaam gas? Hoe garanderen we een blijvende, goede kwaliteit van onze energievoorziening? En zijn de alternatieven voor aardgas betaalbaar? Tijdens de themamiddag werd er vanuit verschillende invalshoeken antwoord gegeven op dit soort vragen.

Afwisselende sprekers
Dankzij afwisselende sprekers, een volle zaal en goede discussies was de middag een succes. Tijdens de middag is door onder andere de Gasunie, Nuon, Liander, Deventer en de Hogeschool Utrecht ingegaan op alternatieven en hun impact op de gebouwde omgeving, de betaalbaarheid en het nut van bestaande gasnetten. De middag eindigde met een Q&A-sessie die levendige en soms felle discussies opleverde!

Movares was samen met Kiwa Technology verantwoordelijk voor de organisatie van de 13e themamiddag van de netwerkgroep Smart Energy NL. Klik hier voor meer informatie over de themamiddag en om de presentaties terug te bekijken. Volgende keer een themamiddag bijwonen? Houd onze agenda in de gaten!

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen