21 mei officiële opening EU Green Week in Utrecht

26-04-2018 870 keer bekeken

Hoe maken we van steden als Utrecht een fijne en gezonde plek om te leven, wonen en werken? Op pinkstermaandag 21 mei 2018 organiseren de gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in Utrecht de aftrap van de EU Green Week.

Zoals vele andere Europese steden, groeit ook Utrecht sterk. Hoe maken we van onze stad een fijne en gezonde plek om te leven, wonen en werken? Tegelijkertijd, hoe pakken we uitdagingen aan, zoals klimaatverandering, luchtvervuiling en grondstoffenschaarste? In Utrecht stimuleren we lokale duurzame initiatieven, een gezonde stad begint in onze eigen straat en wijk. Gebaseerd op kennis en innovatieve oplossingen waarmee we willen bijdragen aan het bereiken van mondiale doelen zoals het Parijsakkoord.

Utrechtse initiatieven voor een groene en duurzame stad
In een gevarieerd programma kunnen inwoners van Utrecht, studenten en professionals uit binnen- én buitenland kennismaken met allerlei Utrechtse initiatieven voor een groene en duurzame stad. Verken de stadsnatuur met de groene fietsroute door Utrecht, debatteer mee over de toekomst van onze stad en laat je inspireren op het Knoop-plein en de Green House restaurant met workshops, presentaties en andere activiteiten rondom gezond leven in de stad. Initiatieven waarmee wij in Utrecht werk maken van landelijke en Europese ambities: meer groen in de stad, schone lucht, duurzame energie, een circulaire en een eerlijke, inclusieve economie.

Aanmelden
Meer informatie over deze feestelijke dag vindt u op onze eventpagina.

 

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen